1994 - 2014, 20 Χρόνια Πολιτισμικής Συνοδοιπορίας & Αγωνιστικής Εκδαπάνησης

1Σε μια εποχή σκληρή και ανάλγητη, σε μια εποχή χωρίς ιδανικά και αξίες, σε καιρούς αρνησίφωτους και αλαζονικούς, ο σύγχρονος άνθρωπος έχασε την ηθική του πυξίδα και βύθισε την ψυχή του στο σκοτάδι της απελπισίας.
Φως οδηγητικό στο σωστό βηματισμό του παρόντος και στη σωτήρια πορεία του ανθρώπου προς την ψυχική του ισορροπία, την εσωτερική πληρότητα και την κατάκτηση της  αιωνιότητας, η Ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας.
Μέσα από τη ζωή τους ξεχύνεται το άρωμα της Ορθόδοξης Πίστης και η ευωδία του μεγαλείου της Εσταυρωμένης Αγάπης, που είναι η μόνη απάντηση στο πρόβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Δρόμος φωτεινός και δρομοδείχτης Παραδείσων και ο προστάτης Άγιός μας, ο Άγιος Οικουμένιος, της Τρίκκης το καύχημα, Οικουμένης αγλάισμα.

2Άγιος Οικουμένιος:
Προς τα τέλη του 3ου αιώνα γεννιέται στην Καππαδοκία ο Άγιος Οικουμένιος. Οι γονείς του , ενάρετοι χριστιανοί, του παρέχουν και τη γνώση του θεϊκού προορισμού του, αλλά και την ανθρώπινη γνώση με τη βοήθεια σπουδαίων διδασκάλων.
Το θέλημα και η χάρη του Θεού, μετά από τον προσωπικό  εσωτερικό του σκληρό αγώνα, τον φέρνει στη Λάρισα της Θεσσαλίας μαζί με το θείο του, τον Επίσκοπο Λάρισας, τον Άγιο Αχίλλειο.
Ο φωτισμένος αυτός Ιεράρχης ικανοποιημένος από τη μεγάλη ηθικοπνευματική πρόοδο  του ανεψιού του τον χειροτονεί Ιερέα.
Και όταν χηρεύει ο επισκοπικός θρόνος της Τρίκκης, ο Άγιος Οικουμένιος εκλέγεται Επίσκοπος και γίνεται ο φλογερός μηδενιστής των ειδώλων και των αιρέσεων και φλογερός κήρυκας της ευαγγελικής αλήθειας.
Στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο μαζί με τον Άγιο Σπυρίδωνα και τον Άγιο Αχίλλειο κατατροπώνουν τον αιρετικό Άρειο με θεολογικά επιχειρήματα που επαληθεύουν με θαύματα.

Και μετά από χρόνια, έχοντας διακονήσει το ποίμνιό του ως γνήσιος χριστιανός Ποιμενάρχης, παραδίδει την ψυχή του στον Κύριό μας, αποδεικνύοντας ότι με τραχύτατο εσωτερικό και εξωτερικό αγώνα προσφοράς κατακτάς την απόλυτη κορυφή της αγιότητας.

3Η έδρα μας

Η διεύθυνσή μας: Ισχομάχου 18, 42100 Τρίκαλα, Θεσσαλίας

Το γραφείο μας λειτουργεί:
Τρίτη- Τετάρτη – Πέμπτη 5:00-8:00μ.μ.

Τηλ και FAX γραφείου: 24310 72150

Email: info@omasecumenios.gr

Τηλ: 24310 29700 (για επικοινωνία οποιαδήποτε άλλη ώρα και ημέρα)

Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.omasecumenios.gr